Hoe wij bedrijven helpen tijdens Coronacrisis met onze services:   lees meer

#Onderdeloep Back to School - de uitkomsten

24 Sep 2019

Resultaten | Back to School

De helft van de ouders vindt het redelijk tot erg belangrijk wat ze zelf aanhebben op de eerste schooldag van hun kind. Mannen vinden dit belangrijker dan vrouwen. 57% van de mannen geeft aan belang te hechten aan hun outfit op deze dag, terwijl 44% van de vrouwen zegt hiermee bezig te zijn. 42% van de mannen koopt speciaal nieuwe kleding voor deze gelegenheid, tegenover 10% van de vrouwen die voor het schoolplein wat nieuws aanschaffen.

Volgens 60% van de ouders vindt hun kind het redelijk tot erg belangrijk wat hij of zij aanheeft op de eerste schooldag.

Het kopen van schoolspullen doen kinderen en/of hun ouders liever (85%) in de winkel in plaats van online.

60% van de ondervraagde respondenten kijkt, ondanks dat ze het jammer vinden dat de zomer voorbij is, uit naar de koudere maanden. Vooral vrouwen balen ervan dat de zomer erop zit. 24% van de vrouwen kijkt met heimwee terug naar de zomer, terwijl maar 15% van de mannen dat doet.

Bijna de helft (44%) van de mensen die deze zomer op vakantie zijn geweest, is van plan om een fotoboek te maken van hun vakantiekiekjes of heeft dit zelfs al gedaan. De meesten (73%) maken hun fotoboek online, toch gaat 23% liever in de weer met een blanco boek en een Prittstift. Online is Albelli de populairste website om de beelden van de vakantiehoogtepunten naast elkaar te zetten. Voor het maken van een fotoboek neemt de vakantieganger graag de tijd. 8 op de 10 mensen geven aan daar een paar weken mee bezig te zijn.

Meer dan 1 op de 3 panelleden weten al wanneer ze hun volgende vakantiebestemming aandoen en waar ze naartoe gaan. Het merendeel van deze mensen (57%) gaat dit jaar nogmaals op vakantie om de zon op te zoeken of een stad te verkennen.     

 

 

Andere blogs

We're hiring!!
26 Aug 2021

Bij Respondenten.nl hebben wij een aantal leuke vacatures openstaan. Chec...

lees verder
Respondenten.nl wordt onderdeel van Norstat Group
12 Jul 2021

Respondenten.nl is onderdeel van de Norstat groep geworden. Norstat is ee...

lees verder
Maatschappelijk verantwoord ondernemen een kans!
23 Jun 2021

Met veel plezier heeft Respondenten.nl meegewerkt aan dit...

lees verder
Wij zijn op zoek naar een collega!
19 May 2021

Collega gezocht! Respondenten.nl zoekt een Client Succes Manager...

lees verder